Иван Попов – председател на Организационния комитет:

Благодаря ви, заедно направихме невероятно Световно първенство по гребане

Сега, когато пресякохме финала на Световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив трябва да кажа на всички: благодаря ви за отличната работа. Бих сравнил усилията на всички в Организационния комитет на това най-голямо състезание с отлично гребане на сработен екип от съмишленици. Ръководителите на отдели в Организационния комитет зададоха високия темп на работа по време на състезанието. Но една лодка е силна тогава, когато всички гребци успеят да следват ритъма на лидерите. Със  скоростта на победители се движехме не само ние, които от години правим най-големите състезания в света по гребане в Пловдив. Но и доброволците, за които сегашното състезание бе първото, в което помагат.

Вече мога да кажа: успяхме! Успяхме да създадем отлични условия за гребците от 43 страни! Успяхме да дадем на стотиците гости на Световното първенство да вкусят от емоцията на голямата гребна надпревара. Успяхме да направим състезание, в което нямаме нито един заболял  - хилядите отрицателни проби доказват това. Направихме състезание на честта, в което няма нито един положителен допинг тест.

Мисля, че всички ние – членовете на Организационния комитет на Световното първенство, нашите отдели, нашите доброволци – дадохме повод на света да говори за Пловдив. И за уменията на българите да организират големи състезания. Ще бъдем ли отново заедно на следващото Световно първенство по гребане за кадети през 2023 година? Убеден съм, че има само един верен отговор: да! 

Rate this item
(0 votes)